Firmanı Ekle

Kullanılabilecek Seo Analiz Araçları

  • 12.03.2020
  • 0

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber ortaya çıkan bir sürü reklam sayfasının oluşturulması ve bu reklam sayfalarının analiz edilmesi önem arz etmektedir. Yapılan reklam sayfalarının daha kolay bir şekilde analiz edilebilmesi ve daha güncel olarak hazırlanması için sunulmuş olan ücretli ve ücretsiz uygulamaların kullanılması gerekmektedir. Kullanılabilecek SEO analiz araçları ile beraber sayfa içerisinde yapılacak olan çalışmaların daha kaliteli olması sağlanmaktadır. Arama motorlarında arama yapıldığı zaman binlerce analiz motoru ortaya çıkmaktadır. Bu arama motorlarından yaralanmanız için sizlere şöyle sunmaktayız.

  • The Topic Explorer 

 

Gerek anahtar kelime derinliği ve gerekse anahtar kelimeler arasında semantik bağ kurabilmesi ile ön plana çıkıyor. Belli bir ölçüde ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

  • Google Trends

 

Google Trends, insanların en çok arama yaptığı terimlerden tutun da belirli anahtar kelimelerin arama istatistiklerine kadar geniş bir çerçevede bilgi edinmenizi sağlayan bir başka ücretsiz google analiz aracıdır.

  • Bing Webmaster Tools

 

Bing Webmaster Tools, Google Search Console’a göre daha çok derinlemesine analiz ve SEO geliştirme tavsiyeleri içeren fonksiyonlara sahip.

  • Yandex Metrica

 

Yandex tarafından sunulan ve web sitesi trafiğini izleyen ve raporlayan ücretsiz bir web analiz hizmetidir. Google search console rapor analizine benzer bir uygulamadır.

  • Screaming Frog

 

Bir arama motoruna bağlı olmadan hizmet veren ilk kısıtlı ücretsiz araçtır. Limitsiz tarama yapabiliyor, yaptığınız analizleri kaydedebiliyor ve tüm birleştirilmiş bilgiler  seçeneklerine ulaşabiliyorsunuz.

  • Soovle

 

Yazdığınız bir arama terimiyle ilgili olan diğer arama terimlerini görmenizi sağlayan basit bir araç. Google’dan alışık olduğumuz, arama terimini yazarken karşımıza çıkan benzer arama terimleri veya arama sonuç sayfasının en altında görüntülenen “ilgili aramalar” bölümünde yer alan tüm terimleri, Google, Wikipedia, Amazon.com, Yahoo!, Bing, YouTube ve answers.com sitelerinden çekmekte.

  • Übersuggest

 

Yazdığınız arama teriminin uyumlarını ve arama teriminin yanına gelen diğer anahtar kelimeleri görmenizi sağlıyor. Arama teriminin yanına gelecek ikinci anahtar kelimenin hangi harfle veya sayıyla başladığına göre de sıralama yapabilmektedir. Sadece Web aramalarını değil, görseller, haberler, alışveriş ve videolar gibi kategorileri de desteklemektedir.

  • Youtube Analytics

 

YouTube kanalınızın istatistiklerini ve kullanıcı verilerini gösteren YouTube Analytics, çok değerli verileri analiz etmenize olanak sağlıyor. Youtube hesabınızda mevcut olan videoların izlenme, tıklanma ve beğenme sayılarına kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

  • Gtmetrixs

 

GTmetrix internet sitenizin özelliklerini analiz etmenizi ve hatalarınızı düzeltmeniz için sizlere önerilerde bulunan bir webmaster aracıdır.

  • Google Data Studio

 

Veri kaynaklarımızı eklememizi, elimizde dağınık şekilde bulunan verileri kolayca görselleştirebilmemizi ve ortaya çıkan sonuçları ekibimizle paylaşabilmemizi sağlıyor.

  • Keyword Tool ve Keyword Density

 

Sitenizin içeriği hakkında arama motorlarına ve ziyaretçilerinize fikir veren kelimelerdir. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanma hakkı vardır. Ücretsiz olarak yaklaşık 10 defalık bir kullanıma sahipsinizdir.

  • Similar Web

 

Analizin ana kategorileri rakip analizi, trend ölçümü, kullanıcı istatistikleri, trafik akışı (trafiğin nereden geldiği, hangi sitelere gittiği), organik ve satın alınmış trafik, aramalarda kullanılan anahtar sözcükler, sosyal medya trafiği hakkında bilgi vermektedir.

  • Browseo

 

Geniş kapsamlı internet sitelerinde, görsel algıyı da oldukça arttıran BrowSEO; site-içi, site-dışı ve nofollow linkleri farklı renklerle (site-içi linkler için sarı, site dışı linkler için kırmızı) belirterek, nasıl bir link sistemi olduğuna dair görsel ve sayısal bilgiler sunuyor.

  • KwFinder

 

Düşük SEO rekabetine sahip ama arama hacmi yüksek uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulmanızı sağlayan bir anahtar kelime aracıdır.

  • Copyspace

 

Genellikle yazılmış makalelerin teslim edilme sürecinde makale içeriğinin yazara ait olup olmadığı kontrol etmek için kullanılan bir arama motorudur. Sitede makale üzerinden arama yaparak bir çeşit özgünlük testi yapılabilmektedir