Firmanı Ekle

Geleceğin Teknolojileri

  • 12.03.2020
  • 0

Teknoloji herhangi bir endüstri dalı ile ilgili yapım tekniklerini, araç gereçleri ve bilgi birikimini kapsayan tüm olguya teknoloji denir. Teknoloji yıllardan beridir geliştirilmeye çalışılan bir şeydir. Teknoloji yaşamın her alanında yer alması önemli derecede avantaj sağlamaktadır. Otobüsle bir yere gitmekten tutun kablosuz şarj özelliğine kadar teknoloji her alana yayılmış bulunmaktadır. Teknolojinin tarihi çok çok eskilere dayanmaktadır. Yüzyıllar önce ilk insanlık ortaya çıktığında yaşamların sürdürülmesi için yapılan küçük el aletleri bile teknolojinin o zamanlarda baş gösterdiğini kanıtlamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber değişen kültür yapıları beklenmedik sorunlara ve olumsuzluklara neden olabilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber toplumlar arasında etkileşimlerin artması hem teknolojinin gelişmesine hem de toplumun da gelişmesine olanak sağlamaktadır. Teknoloji, uygarlıkların gelişmişlik seviyelerini artırmaları için gerekli görülmektedir. Teknoloji ile beraber bilimsel çalışmaların artması ile beraber birden fazla alanda teknolojik gelişmeler meydana gelmeye başlamıştır. Özellikle tıp alanında meydana gelen gelişmeler toplumlar için önem arz etmektedir. Gelecek 10 yıl içerisinde belki çok daha yakın bir zamanda teknoloji her alanda yer almaya başlayacaktır. Toplumların büyümesi ile beraber ortaya çıkan toplumsal ihtiyaçlar ve beraberinde ortaya çıkan toplumsal sorunlar teknolojinin gelişmesinde önemli bir etmendir. Bilim adamlarının gün geçtikçe farklı alanlarda ortaya çıkardıkları gelişmeler dudak uçuklatacak tarza gelişmelerdir. Şimdi beraber gelecek teknolojilerini beraber inceleyelim.

1- Yüksek Bahçeler

Dünya nüfusunun artması ile beraber yeryüzünde yaşam alanlarında meydana gelen azalmalar yüzünden bitkiler ve hayvanlar için yeterince yer kalmamaktadır. Her yerin beton yığınları ile kaplanması sonucunda özellikle bitkiler için önemli derecede olumsuzlukların meydana gelmesine neden olmaktadır. Bu sebepten ötürü özellikle nüfus oranı yüksek olan ülkelerde yüksek bahçeler kurulmaktadır. Yüksek bahçeler ile bitkilerin ve hayvanların yaşam alanlarında da daralma meydana gelmemektedir. Yüksek  bahçeler özellikle son zamanlarda Tayland ve Endonezya gibi ülkelerde oldukça fazla yapılmaktadır.

2- Laboratuvarda Yetiştirilen Et

İneklerin uçtuğu gibi ilginç ve çılgınca düşüncelerin olması et ve et ürünlerinin azalması anlamına gelmemektedir. Bilim insanları tarafından laboratuvar ortamında et üretmeye başlamışlardır. Yapılan etin gerçek et üretiminden herhangi bir farkı bulunmamaktadır. İleriki yıllarda toplumun ihtiyaç duyacağı et ve et ürünlerinin bilimsel laboratuvarlarda üretilmesi en azından sağlık açısından önemli görülmektedir. Bu sayede yemek yerken yediğiniz besinlerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda kesin bir bilginiz olacaktır.

3- Elektrikli Araçlar

Küresel ısınmanın baş göstermesi ile beraber toplumsal alanda meydana gelen olumsuz sonuçlar nedeniyle artık teknoloji konusunda umut beklenmektedir. Yıllardan beridir elektrikli araçların üretilmesi dile getirilmiştir. Elektrikli araçların kullanılmaya başlanması ile beraber kullanılacak olan yakıt ihtiyaçlarının azalması hem ekonomik açıdan hem de toplumsal açıdan büyük önem arz etmektedir. Çok uzun yıllar değil en yakın zamanda elektrikli araçların yollarda olacağını tahmin etmekteyiz.

4- Robot Uşak

Günlük hayatta yapılacak işler arasında bir de günlük ev ihtiyaçlarının yapılması oldukça can sıkıcı bir hale gelmektedir. Tam da bu noktada geliştirilmiş olan ve hala geliştirilmekte olan robotlar bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Yapılan robot uşaklar sayesinde artık ev işleri veya benzer konularda canınızı sıkmanıza gerek kalmayacaktır.

5- Uçan Arabalar

Nüfusun hızla çoğalması ile beraber ülkelerde meydana gelen kalabalıklaşma oldukça sorun yaratmaktadır. Özellikle nüfus oranı yüksek olan ülkelerde ulaşım oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Araç sayılarının fazla olması, vakit sorunun olması ve yolların dar olması ile beraber oldukça büyük sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sebepten ötürü uçan arabaların yapılmaya başlanması kalabalık olan ülkelerde yol sorununu ortadan kaldırılması planlanmaktadır.

6- Artırılmış Gerçeklik

Artırılmış gerçeklik sizi sanal ortama sokmak yerine sanal ortamı önünüze sermektedir. Sanal gerçeklik ile beraber ulaşmak istediğiniz herhangi bir bilgiyi kolaylıkla bulabileceksiniz ve 3 boyutlu bir şekilde inceleyebileceksinizdir.

7- 3 Boyutlu Yazıcı

3 boyutlu yazıcılar özellikle son dönemlerde merak edilen en önemli konular arasında yer almaktadır. 3 boyutlu yazıcılar ile beraber hayatın her alanında kullanılması ile beraber oldukça büyük katkılar sağlamış olacaktır. Kullanılacak olan teknikler ile daha sağlam ve sağlıklı üretimler yapılabilecektir.

8- Yapay Zeka

Yapay zeka hayatımızda her alanda yer almaktadır. Telefonlarda, robotlarda, ev aletlerinde ve bir çok alanda bulunmaktadır. Akıllı telefonlarda olan Siri ve Google Asistan aslında yapay zekanın daha önceden içerimize girdiğini göstermektedir. Gelecek yıllarda yapay zekanın sadece bununla kalmayacağını da bilmekteyiz.

9- Nanobotlar

Sağlık alanda yaşanılan sorunların çoğalması ile beraber bilim adamları bunları en aza indirmek için yıllardan beridir çalışma yapmaktadırlar. Yapılan çalışmalar sonucunda toplum sağlığının korunması amacıyla küçük nanobotlar eklinde oluşturulan ilaçlar ile ileriki dönemlerde meydana gelebilecek hastalıkların ön habercisi olmasına olanak sağlamaktadır.

10- Robot Askerler

Özellikle son zamanlarda politik ve ekonomik sorunların yaşanması ile beraber ortaya çıkan ulusal savaşlar ordunun da fazla darbe almasına neden olmaktadır. Bu sebepten ötürü askeri alanda da yapılan bu gelişme askerlerin daha az hayatlarını kaybetmelerine katkı sağlayacaktır.