Firmanı Ekle

Toplu Yemek (Catering) Hizmeti

  • 12.03.2020
  • 0

Sanayi Devrimi’nden sonra işletmecilerin bünyelerinde çalıştırdıkları kişi sayısı katlanarak artmaya başlamıştır. Bu artışa mukabil çok sayıdaki işçinin yemek ihtiyacını karşılama sorunu ortaya çıkmıştır. İşte Catering adı verdiğimiz toplu yemek hizmeti firmalarının ortaya çıkışı böyle olmuştur. Toplu yemek firmaları, çok sayıda çalışanı bünyesinde barındıran işletmelerin, fabrikaların yemek problemini hazır yemek sunarak çözmektedir. Günümüzde fabrikalar kadar olmasa da çok sayıda çalışanı olan ofis tarzında firmaların da yemek ihtiyaçlarını karşılayan toplu yemek firmalarına yemek fabrikaları da denilmektedir.

Ortalama bir toplu yemek hizmeti veren firma günde 1000-1500 kişilik yemek üretebilmektedir. Bu sayılardan fazla günlük üretim yapan fabrikalar kaliteden nispeten daha uzaktırlar. Bir catering firmasının optimum olarak günlük bu sayılarda kişiye yemek hizmeti vermelidir. Buluruz, siz işletmeler için en iyi toplu yemek firmalarının tanıtım ilanlarını yayınlamaktadır.

Catering firmaları, işletmeleri yemek derdinden kurtarmakla kalmıyor, bununla birlikte işletmelerin yemek için harcadıkları bütçeden tasarruf da sağlıyor. Bir işletme kendisi mutfak kurup yemek dağıtımı yaptığında ya da bünyesinde çalışan personele yemek ücreti verdiğinde işletmenin bütçe gideri catering firmalarından yemek temin etmenin yanında daha fazla bir tutara tekabül etmektedir. Çünkü toplu yemek firmaları, yemek yapımında malzemeleri toptan temin ettiğinden ötürü maliyeti oldukça düşürmektedir. Bu da yemek fiyatlarına yansımaktadır. Sektörel firma rehberi olan Buluruz ile siz de bir toplu yemek hizmeti firması ile anlaşabilir, işletmenizin yemek giderlerini minimize edebilirsiniz.

Toplu yemek hizmeti, bu hizmeti alan işletmelerde çalışan personelin her gün ev standartlarında yemek yemesini sağlamaktadır. Catering firmaları ile anlaşmamış işletmelerdeki çalışanlar, yemek ihtiyaçlarını genelde dışarıdan fast food tarzı yemekler tüketerek karşılamaktadırlar. Bu şekilde beslenme sağlıklı bir beslenme türü olmadığından kişilerde zamanla bu tip beslenmeye bağlı olarak sağlık sorunlarının yaşanması olasıdır. Oysa toplu yemek hizmeti ile çalışan işletmelerdeki çalışanlar, her gün 3-4 çeşit ve ev standartlarında hazırlanmış yemekleri tüketirler. Böylece beslenmelerinde herhangi bir dengesizlik meydana gelmemektedir.

Görüldüğü üzere toplu yemek hizmeti almanın firmalar, fabrikalar ve çoklu kişiye yemek tedarik etmek isteyen herkes için bulunmaz bir nimettir. Hem lezzetli yemek hem de ekonomik yemek için mutlaka bir catering firması ile anlaşma yapılmalıdır. Buluruz.net bu arayışta olanlara sektörün en iyi catering firmalarını sunmaktadır. Sizlerin yapması gereken tek şey, sitemizdeki toplu yemek firmalarından size en yakın olanı seçmek. Her zaman dediğimiz gibi ne arıyorsanız biz size buluruz